Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a demis doi dintre directorii Companiei Naţioanele de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România din cauza modului în care a fost gestionată deszăpezirea drumurilor în ultimele două zile.

„Florin Dascălu, responsabil cu întreţinerea infrastructurii rutiere, şi Mihai Nica, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, au fost demişi, din cauza situaţiei create în ultimele zile în legătură cu deszăpezirea drumurilor”, au declarat agenţiei Mediafax surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, una dintre cele şapte direcţii regionale din cadrul CNANDR, îşi desfăşoară activitatea în judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Teleorman, Giurgiu şi parţial în Ialomiţa şi Călăraşi.

Din cauza viscolului şi a zăpezii, traficul auto s-a desfăşurat, marţi şi miercuri, în general cu greutate, mai multe drumuri au fost blocate, circulaţia camioanelor a fost restricţionată pe unele şosele, iar trenurile au avut întârzieri de până la câteva zeci de ore.