Şcoli, cafenele, restaurante, cluburi de noapte vor fi închise în Belgia pentru a combate răspândirea noului coronavirus şi toate reuniunile vor fi anulate „indiferent de dimensiunea lor”, a anunţat joi seară premierul belgian Sophie Wilmes, relatează AFP, conform Agerpres.

Închiderea şcolilor, la nivel naţional, va intra în vigoare din weekendul viitor „până vineri, 3 aprilie inclusiv”, în ajunul sărbătorilor de Paşte, a precizat doamna Wilmes în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea unui Consiliu naţional de securitate consacrat acestei pandemii.

În Belgia sunt peste 400 de cazuri de infectare cu coronavirus (COVID-19) iar primul deces a fost semnalat în 11 martie, dar autoritățile nu au luat decât acum primele măsuri de carantină și restricție.

Belgia are un singur centru de depistare a coronavirusului, anume Spitalul Universitar Saint-Pierre din Bruxelles care lucrează în corelare cu centrul universitar medical din Anvers. La Saint-Pierre, de la bun început a fost pus un cort la ieșirea de la urgențe prin care să treacă pacientul pozitiv la corona virus când pleacă acasă după ce a fost depistat și înainte de a fi lăsat în natură, singur.