"Oferta este una tentantă pentru majoritatea clienților și nu cred că vom mai rămâne mulți în proces", ne-au declarat surse anonime apropiate de dosar.

Conform surselor, banca le propune clienților scăderi chiar și de peste 8 puncte procentuale la dobânzile la creditele în lei, cu condiția ca aceștia să renunțe la proces în proporție de 80%. La creditele în euro, negocierea s-a puratat până la scăderi de 4-5 puncte procentuale.

Reprezentantii BCR susțin că banca a fost dispusă să negocieze de la început cu toți clienții ce aveau contracte de credit în derulare. Reducerea ratei de dobândă nu este una standard, depinde de situația financiară a fiecărui client (în special de salariul acestuia și de alte credite contractate, dacă există).
„Banca este dispusă să sprijine clienții o perioadă cel puțin, prin reducerea ratelor de dobândă, nu se dorește recuperarea de locuințe în momentul de față”, au spus, pentru Capital, reprezentanții băncii BCR.
"Scopul nostru este să negociem cu clienții", au declarat aceștia.
Gheorghe Piperea, avocat și reprezentant al grupului de clienți nemultumiți ai BCR care au intentat proces băncii, consideră că „banca nu va putea până la data de 21 februarie să negocieze condițiile contractuale cu toți clienții, aceste discuții fiind oricum purtate doar la nivel individual până acum”. Momentan sunt peste 400 de clienți în proces cu BCR, iar negocierile ar trebui să se refere la toată lumea. „Procesul va continua chiar și pentru un singur reclamant”, a declarat, pentru Capital, Piperea.