Niponii de la Sony au creat un nou tip de baterie reîncarcabilă litiu-ion care este de patru ori mai puternică şi mai durabilă decât actualele baterii.

Noua baterie foloseşte o combinaţie de litiu-fosfat de fier şi olivină (silicat natural de magneziu şi fier), care îi oferă o durată de viaţă mai mare şi performanţe mai bune chiar şi la temperaturi mari.

Bateriile au o densitate de putere mare de 1.800W/kg şi o durată de viaţă prelungită de aproximativ 2.000 de cicluri de încărcare / descărcare. Noile baterii oferă o capacitate de reţinere de 80% după cele 2.000 de cicluri de încărcare / descărcare.  De asemenea, noile baterii permit  o încărcare de 99% în doar 30 de minute.

Actualele baterii Li-Ion de la Sony echipează 75% dintre dispozitivele portabile din întreaga lume, deşi prezintă risc de scurt-circuit şi chiar de explozie. Mai mulţi producători de telefoane mobile şi laptopuri precum Nokia, Dell, HP, Toshiba şi chiar Sony au trebuit sa scoată de pe piaţă, din aceste motive, milioane de produse în ultimii ani.

SURSA: Telecompaper