UPDATE:

Băsescu a mai precizat că urmăreşte cursul valutar pentru că românii au credite la bănci.
‘Urmăresc cursul valutar pentru că ştiu impactul cursului pentru românii care au credite la bancă. Când cursul se depreciază iese la declaraţii Vasilescu, când cursul se apreciază iese Isărescu, deci în funcţie de cine iese la televizor trebuie să înţelegem că e bine sau rău’, a explicat preşedintele.
El a mai precizat că nu se teme de o scăpare de sub control a cursului valutar.
‘Nu (mă tem de scăparea de sub control a cursului valutar – n.r). După părerea mea a fost o ieşire de capital destul de puternică din România şi nu numai din România şi din Polonia, Ungaria, Cehia. E de văzut. Cred că lucrurile vor reveni’, a mai declarat Băsescu.
În ceea ce priveşte creditarea, el a spus că băncile sunt într-o ”cursă teribilă” să recupereze creditele acordate în 2007 – 2008 cu buletinul.
"Eu m-aş uita la nivelul de credite neperformante al băncilor şi faptul că au un volum destul de ridicat de credite neperformante le face foarte prudente. Probabil în timp o să îşi dea drumul pentru că o bancă trăieşte din banii pe care îi împrumută. Dar acum sunt într-o cursă teribilă să recupereze bani care i-au dat în 2007 – 2008 cu buletinul’, a susţinut şeful statului.
El a mai adăugat că i-ar plăcea să aibă o fermă de 250 ha, iar pe 50 ha să cultive pomi fructiferi – piersici, cireşi, meri.

‘Da, sunt pentru un nou acord. (…) Faptul că nu cresc salariile şi pensiile nu înseamnă că România e în austeritate. Eu aş spune că România a trecut la faza la care drămuieşte mai bine banul. (….) Liderii PNL au agreat un acord în timpul Guvernului Tăriceanu şi a fost un dezastru. (….) E un argument pentru care liderii PNL să nu se bage”, a spus preşedintele.