Traian Băsescu a luat şi el poziţie în cazul scandalului din comuna Ditrău din judeţul Harghita. El spune că de vină pentru revolta împotriva celor doi brutari din Sri Lanka este politica dusă până acum de UDMR. “Ungurii sunt un popor complexat şi nu îi suportă pe cei de lângă ei”, susţine fostul preşedinte al României.

“Ungurii sunt un popor complexat şi nu îi suportă pe cei de lângă ei. Iar de acest lucru nu este vinovată nici presa de la Budapesta, nici Fidesz, partidul lui Orban, nici Jobbikul extremist, ci este rezultatul politicii UDMR”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu: Kelemen Hunor, un antiromân convins

Fostul preşedinte explică că modul în care au fost trataţi cei doi bărbaţi din Sri Lanka nu este ceva singular, este modul în care sunt trataţi şi românii de către maghiarii din administraţie. Iar de vină pentru această radicalizare este preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, un antiromân convins, spune Băsescu.

“Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Deci, acelaşi tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a mai precizat fostul preşedinte, potrivit romaniatv.net.

În Ditrău, 99.5% din populaţie o reprezintă etnicii maghiari, în timp ce comunitatea românească numără doar 55 de persoane. În urma scandalului, IPJ Harghita a deschis un dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare.


Te-ar putea interesa și: