Curtea Constituţională a validat astăzi noul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu, decizia de validare fiind citită de Ioan Vida, preşedintele Curţii.

În cadrul discursului ţinut cu ocazia acestui moment, Băsescu a declarat că este al doilea mandat este mai greu pentru un preşedinte şi a ţinut să precizeze că „resursele statului trebuie să fie redirecţionate către românii care au nevoie”.

„Este un moment unic în viaţă, acela de a fi reales. Românii mi-au făcut această onoare. Românii, pe 6 decembrie, unii m-au susţinut, alţii mi-au dat o lecţie”, a mărturisit Traian Băsescu, adăugând că va continua să fie preşedintele tuturor românilor. Preşedintele validat pentru al doilea mandat consecutiv, o premieră după 1989, a  menţionat că obiectivul său este să fie mai bun decât a fost în primul mandat şi a menţionat că un obiectiv important al mandatului său este modernizarea statului.

Decizia de validare a fost emisă în trei exemplare, unul fiind înmânat şefului statului. Celelalte sunt destinate Parlamentului şi publicării în Monitorul Oficial.

La şedinţă au fost prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu şi, de asemenea, Vasile Blaga, Puiu Haşotti, Roberta Anstase, Cătălin Predoiu, Adriean Videanu, Kelemen Hunor.