Traian Băsescu a declarat la ceremonia de depunere a jurământului de către miniştrii din noului Executiv, că aceasta este o guvernare care începe în condiţii mai grele decât cea precedentă, exprimându-şi speranţa că noul Cabinet va reuşi să diminueze efectele crizei.

„Sunteţi astăzi la un moment zero al guvernării. Este o guvernare care începe în condiţii mai grele decât cea precedentă”, a afirmat Băsescu, menţionând că „radiografia crizei” este deja făcută.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că noul Executiv va reuşi „ceea ce a reuşit într-o măsură destul de bună guvernul anterior”, să diminueze efectele crizei economice.

Băsescu a opinat că experienţa va ajuta membrii noului Cabinet să ia măsurile corecte pentru diminuarea efectelor crizei.

Băsescu solicită Guvernului punerea în aplicare a rezultatelor referendumului

Preşedintele le-a mai spus membrilor Executivului că îşi pune mari speranţe în acţiunea guvernamentală legată de modernizarea statului român, referindu-se la aplicarea rezultatelor referendumului legat de introducerea Parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, la noua lege a educaţiei, la măsuri privind domeniul sănătăţii, lansarea unor programe care să reducă inechitatea şi disproporţia de şanse între tinerii din mediul urban şi cei din mediul rural.

Traian Băsescu a apreciat că soluţiile sunt legate nu atât de bani, cât de voinţa de a le pune în aplicare, cu costurile de rigoare pentru partide, subliniind că deasupra partidelor este interesului national.

Şeful statului le-a mai spus membrilor Guvernului că aşteaptă de la ei, într-un timp relativ scurt, şi stabilirea standardelor de cost pentru administraţia publică centrală şi locală.

SURSA: Mediafax