Fostul președinte Traian Băsescu a comentat într-o postare pe pagina sa de Facebook, situația din Statele Unite, unde protestatarii au luat cu asalt Congresul din Washington. Băsescu este de părere că Trump este la un pas de a face „țara praf și pulbere”, după ce în mandatul său a reușit să o izoleze complet de restul lumii.

„Trump! “We’re making America great again” – şi o face praf.

După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere.

Un mare om de afaceri şi în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”, scrie fostul președinte Traian Băsescu în postarea sa de pe Facebook.

Partizanii preşedintelui SUA, Donald Trump, au pătruns miercuri în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA, transmite EFE.

Trump le cere acum protestatarilor să meargă acasă

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a făcut apel la pace miercuri şi le-a cerut protestarilor să meargă acasă, după ce sute de demonstranţi au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington în timpul sesiunii comune a Congresului pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Într-un mesaj video postat pe Twitter, Trump a reiterat acuzaţia, nesusţinută de probe, că alegerile au fost fraudate, dar le-a transmis protestatarilor “să meargă acasă”.

“Ştiu că vă doare şi că suferiţi. Am avut alegeri care ne-au fost furate (…) Dar trebuie să mergeţi acasă acum. Trebuie să avem pace. Trebuie să avem lege şi ordine (…) Nu vrem ca cineva să fie rănit”, a spus Trump.

Biden: Democrația americană este sub asalt

De cealaltă parte, preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a atras atenţia miercuri că democraţia americană se află sub un asalt fără precedent, după cum transmite Reuters.

După atacul asupra Congresului al sutelor de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, preşedintele ales Joe Biden a apreciat totodată că scenele de violenţă de la Capitoliul din Washington “frizează rebeliunea şi trebuie să înceteze imediat”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea