Metrorex plătește în 4 ani, aproximativ 16 milioane de euro, pentru servicii de curățenie și colectare a deșeurilor. Contractul acord-cadru a fost câștigat de Libro Events, aceeași firmă care s-a ocupat servicii de curățenie și colectare a deșeurilor în ultimii patru ani.

Pentru perioada 2014-2018, chiar dacă stațiile de metrou și peroanele au fost pline de gunoaie și nu sunt igienizate, Libro Events a încasat peste 5  milioane euro pentru servicii de curățenie. Suprinzător, la licitația de peste 73.167.141  lei, s-a prezentat doar Libro Events, oferta firmei a fost cu numai 18.086 lei lai mică față de estimarea Metrorex. Angaja’ii Libro Events prestează servicii de curățenie și igienizarea spațiilor publice, spațiilor tehnice din stațiile de metrou, trenurilor electrice de metrou, locurile de remizare material rulant pe magistralele de metrou, colectarea, evacuarea gunoiului menajer din statii si depouri, spatii (birouri) Metrorex. Contractul este finanțat din bani de la bugetul Metrorex, durata acestuia este de 48 luni.

Citește și: O firmă de catering a încasat 2,25 milioane euro din măturatul peroanelor la metrou

În 2014, Metrorex a încheiat un acord-cadru cu firma SC Libro Events SRL. În baza acestui acord-cadru firma va primi până la 38,5 milioane lei cu TVA pentru „servicii de salubrizare spaţii publice, spaţii tehnice din staţiile de metrou, trenuri electrice de metrou, locuri de remizare material rulant pe magistralele de metrou, colectare, evacuare gunoi din staţii şi depouri, spaţii (birouri)”.