El nu a făcut precizări în mod explicit, însă, potrivit agenţiei franceze de presă, această afirmaţie pare a fi valabilă în mod special pentru Commerzbank, a doua bancă a ţării care face obiectul unor intense speculaţii cu privire o eventuală salvare de către stat.

Ministrul ‘salută faptul că rezultatele au fost publicate’ şi apreciază că diferitele bănci care trebuie să facă acest lucru se pot ridica la nivelul exigenţelor’ Autorităţii Bancare Europene (EBA), adică să-şi realimenteze capitalul lor prin propriile lor mijloace, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ministrului Schauble citat de Agerpres.

EBA, cu sediul la Londra, a cifrat joi seară la 13,1 miliarde de euro nevoia cumulată de capital a băncilor germane pentru îndeplinirea criteriilor sale de rezistenţă financiară. Şase instituţii, din 13 examinate, sunt vizate, printre care şi cele mai importante două bănci germane – Deutsche Bank şi Commerzbank.

Aceasta din urmă are cea mai importantă nevoie de capital – 5,3 miliarde de euro, iar investitorii se îndoiesc de mai multe săptămâni de capacitatea sa de a o acoperi fără a recurge la puterea politică. Deja, statul german s-a implicat pentru a salva banca în timpul crizei financiare din 2008-2009 şi deţine în prezent 25% din capitalul său.

Te-ar putea interesa și: