Pe 27 octombrie, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunţat că băncile din Uniunea Europeană trebuie să-şi majoreze capitalul cu 106 miliarde de euro până la sfârşitul lunii iunie 2012, într-o încercare de a restabili încrederea investitorilor într-un sector afectat de criza datoriilor din zona euro.

Săptămâna viitoare, după analizarea rezultatelor ultimelor teste de stres derulate în rândul a 70 de bănci europene, EBA ar urma să anunţe valoarea capitalului de care are nevoie fiecare bancă pentru a îndeplini noile cerinţe ale autorităţilor de reglementare.

Băncile europene continuă să-şi vândă activele care nu sunt de bază pentru a ajunge la o rată a fondurilor de nivel 1 (Core Tier 1) de 9% până în iunie 2012.

Principalele bănci din Germania: Commerzbank, Deutsche Bank, LBBW, NordLB şi DZ Bank, ar putea avea nevoie de mai mult de 5,2 miliarde de euro, cât s-a estimat în octombrie, pentru majorarea capitalului, deşi unii analişti estimează că suma ar putea fi mai mare dacă EBA îşi înăspreşte criteriile privind capitalul.

Commerzbank ar putea avea nevoie de o majorare de capital de aproximativ cinci miliarde de euro, au declarat surse anonime pentru Reuters, în timp ce Deutsche Bank ar putea avea nevoie de 2,8 miliarde de euro.

Agerpres

Te-ar putea interesa și: