'Pentru BT este a doua tranşă dintr-un împrumut de 150 de milioane euro. Prima tranşă, primită de Banca Transilvania în luna octombrie 2014, a fost alocată cu succes creşterii accesului IMM-urilor, societăţilor cu capitalizare bursieră medie şi entităţilor publice. Prin parteneriatul lor, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Transilvania sprijină revigorarea economiei româneşti, încurajând societăţile româneşti să demareze investiţii, să ia în considerare posibilităţile de dezvoltare a activităţilor lor şi să creeze noi locuri de muncă, bazându-se pe finanţare flexibilă pe termen lung', informează comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, împrumutul este conceput pentru sprijinirea angajării tinerilor, o prioritate a Băncii Europene de Investiţii, în cadrul programului BEI 'Competenţe şi locuri de muncă – Investiţii pentru tineret'.

'Combaterea şomajului în rândul tinerilor este o prioritate pentru România. BEI, în colaborare cu Banca Transilvania, oferă stimulente suplimentare companiilor beneficiare care angajează tineri, asigurând oportunităţi de training sau posibilităţi de cooperare cu diverse colegii, şcoli sau universităţi, în vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor', se mai arată în document.