Banca Comercială Feroviară S.A. devine Techventures Bank S.A. și are doi acționari noi: Vasile Olimpiu Balaș, acționar majoritar cu 64.6% și Tech Ventures Capital AFIA S.A., o societate de administrare a fondurilor de investiții alternative, cu 9.5%.

În acționariat rămân firmele Tristar S.R.L., cu un pachet de 18.5%, și Atelierele CFR Grivița S.A., cu un pachet de 7.4%.

Primul programator român acționar majoritar la o bancă

Cu o experiență de peste 20 de ani în creare de software pentru industria de banking din România, dintre care ultimii cinci fiind lider de piață în nișa de raportări cu firma New Business Dimensions, unde a fost acționar majoritar, Vasile Olimpiu Balaș se remarcă prin faptul că este primul programator român acționar majoritar la o bancă.

”Începând cu decembrie 2020 avem un proiect nou – Techventures Bank, o bancă ce va fi dezvoltată după viziunea unui IT-ist care își propune să livreze produse și servicii conectate la ultimele tehnologii avansate disponibile pe piața internațională.

Ne dorim să ne diferențiem printr-o tehnologie aplicată și utilă fiecărui client. Din luna ianuarie a anului viitor vom începe integrarea a o serie de tehnologii și vom continua să dezvoltăm fiecare soluție și produs prin această viziune.” a declarat Vasile Olimpiu Balaș.

Soluții dezvoltate pentru a simplifica experiența clienților

Vasile Olimpiu Balaș și-a început cariera în IT în 1997, la Probass S.A. unde a rămas până în 2010, ca acționar și programator. Din 2013 a preluat New Business Dimensions, unde a continuat să fie programator alături de echipa sa, fiind implicat activ în proiectele companiei specializate în core-banking si raportări.

În lunga sa carieră, nu și-a pierdut niciodată pasiunea pentru scris linii de cod și a gândi în perspectivă, lucru care s-a văzut și în faptul că, în prezent, peste 20 de bănci din România folosesc soluțiile gândite și scrise de Bălaș.

”Vrem să facem piața de banking mult mai dinamică și mai agilă, prin soluții dezvoltate cu scopul de a simplifica experiența clienților care, la rândul lor, să poată fi mult mai implicați în propriile proiecte, și nu în procese laborioase cu banca.

”Sursă de inovație pentru clienții săi”

De altfel, noi ne adresăm antreprenorilor și oamenilor care vor să reușească prin forțe proprii și care își doresc un partener de încredere, serios și pe termen lung” a mai declarat Vasile Olimpiu Balaș.

În acționariat se regăsesc investitorii de la Tech Ventures Capital si o parte din mentorii de la incubatorul TechVentures. Aceștia vor selecta start-up-urile care se aliniază cu strategia Techventures Bank și le vor propune spre integrare în oferta de soluții și produse ale băncii.

Astfel, Techventures Bank va avea constant o sursă de inovație pentru clienții săi.

Pentru clienții actuali, serviciile sau produsele pe care aceștia le folosesc își vor păstra în perioada următoare caracteristicile. Procesul de rebranding a început în cadrul sediului central și va continua în teritoriu, unde toate cele 11 unități vor beneficia de noua identitate vizuală în următoarele luni.