Grupul de asigurari britanic a inregistrat in primul semestru venituri de aproximativ 19,3 miliarde de lire sterline si un profit operational de 1,25 miliarde de lire sterline in segmentul asigurarilor de viata si 560 de milioane de lire sterline in cel al asigurarilor generale. Veniturile si profitul realizat in segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 25%, respectiv 24% fata de fata de aceeasi perioada din 2006, dar profitul realizat in segmentul asigurarilor generale a scazut cu 36%, informeaza un comunicat Aviva.

 

Operatiunile din Romania ale Aviva au produs venituri de 38,4 milioane de lei in primele sase luni ale anului, in crestere cu 28,97%. Valoarea activelor a crescut cu 39,83% in aceasta perioada, la 165,8 milioane de lei.

 

In Marea Britanie, Aviva a inregistrat o crestere a veniturilor de 7%, la 7,41 miliarde de lire sterline, in Europa a realizat venituri de 8,13 miliarde de lire sterline, in crestere de 14%, in SUA veniturile companiai au crescut cu 51% la 1,7 miliarde de lire sterline iar in zona Asia Pacific au crescut cu 72%, la 2 miliarde de lire sterline. In ceea ce priveste dividendele interimare, acestea au crescut cu 10% in primul semestru.

 

Primul semestru al anului 2007 a insemnat si debutul companiei Aviva pe piata pensiilor facultative din Romania.

 

Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA fac parte din Grupul Aviva, cel mai mare asigurator din Marea Britanie si unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. In Romania, Aviva are peste 430.000 de clienti si agentii si centre de dezvoltare in 23 de orase.

 

Sursa: Capital