Oboseala, durerea de cap, probleme de concentrare – toate acestea sunt simptome de tensiune mică. Vestea bună e că în multe cazuri tensiunea mică poate fi ajutată prin schimbarea modului în care suntem obișnuiți să mâncăm și nu e nevoie să folosim medicamente. Uneori tensiunea mică poate fi influențată de sistemul limfatic, bolile cardiace, insuficiența vitaminelor și sarcina. Tensiunea oscilează în timpul zilei. Aceasta este influențată de starea de sănătate, consumul de medicamente, stres. Dacă vă confruntați cu hipotensiunea, vă pot ajuta următoarele sfaturi.

Multă mișcare 

Mișcarea este o modalitate rapidă cum puteți crește valoarea tensiunii. Puteți să mergeți la alergat. Nu aveți nevoie de echipament special, e suficientă o îmbrăcăminte sport și teniși comozi. Aceștia pot fi achiziționați la preț imbatabil cu coduri reducere epantofi. De aceea dacă doriți să faceți economii, urmăriți promoțiile și folosiți cupoane reduceri. O variantă bună sunt și drumețiile care pe timp de vară sunt extrem de plăcute. Luptați împotriva fenomenului de tensiune mică printr-un stil de viață sănătos. Chiar dacă faceți mișcare doar o oră pe zi, contribuiți considerabil la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră. 

Hidratarea 

Dacă nu vă hidratați corespunzător, acesta poate fi motivul principal care influențează tensiunea mică. În timpul zilei ar trebui să beți suficiente lichide, ideal apă plată, minerală sau ceai. De asemenea, nu uitați că în cazul caniculei sau a efortului depus trebuie mărită cantitatea de lichide.

Fiți atenți la vitamine 

Hrana dumneavoastră este suficient de diversificată? Nu vă lipsesc unele vitamine sau minerale? Insuficiența vitaminei B12, a acidului folic, a vitaminei C și a fierului poate duce la tensiune mică. Este indicat, să mâncăm diversificat și prioritatea noastră să fie alimentele bogate în vitamine și minerale.

Cantitatea mărită cafeină 

Dacă oamenii cu tensiune mare ar trebui să aibă grijă la consumul de cafea, cei care suferă de hipotensiune își pot permite mai multă cafea. Astfel putem rezolva problema hipotensiunii și fără medicamente.

Mese regulate 

Aveți grijă la mesele regulate. Sunt extrem de importante! Mâncați mai puțin, dar regulat. Dacă mâncărurile sunt grele, riscați ca tensiunea dumneavoastră mică să devină și mai mică., De asemenea consumul de alcool ar trebui limitat!

Nu vă fie teamă de sare 

Tensiunea mică este unul din puținele diagnostice, la care putem mări cantitatea de sare. Pacienții care suferă de hipertensiune sau de probleme cu rinichii, ar trebui să fie atenți la cantitatea de sare, în schimb cei cu tensiune mică au nevoie de cantitate mai mare de sodiu, de aceea își pot permite alimente care conțin mai multă sare cum sunt de exemplu alunele. Important e să nu exagereze!

Limitați mișcările bruște 

Cei care au tensiune mică ar trebui să fie atenți la mișcări bruște și să nu stea mult în picioare. De asemene nu e indicat să ridice lucruri grele. Ce puteți face pentru ameliorarea rapidă a simptomelor neplăcute? Puneți capul între genunchi sau puneți picior peste picior în timp ce stați pe scaun.

Întăriți organismul 

În cazul hipotensiunii, când faceți duș e indicat treptat să fie scăzută temperatura apei. După un anumit timp puteți întări organismul și prin alte metode.