Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare meteo de ploi. Astfel, în intervalul 25 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 09:00, vor fi ploi în toată ţara, anunță meteorologii.

Începând de miercuri, la ora 18:00, până vineri dimineaţă, la ora 9, va ploua în toată țara. În cursul serii și al nopții de miercuri spre joi (25/26 septembrie), ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului, pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est și în zonele montane.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sudul și în estul țării trecător vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și zona Carpaților Orientali 30…40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, ploile îşi vor face simţită prezenţa şi în Capitală la început trecător, apoi de joi cerul va avea înnorări, temporar va ploua și cu caracter de aversă, iar ziua vor fi posibile și descărcări electrice.

Miercuri seară și în noaptea de miercuri spre joi, cerul va avea înnorări și trecător va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Joi, în schimb, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua și cu caracter de aversă, iar ziua vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.