Avocatul Adrian Cuculis a postat mai multe mesaje pe Facebook, prin care îi avertizează pe cei cu credite să aibă mare grijă asupra înțelegerilor pe care le vor semna cu băncile în perioada următoare.

”(…) voiam să vă scriu despre faptul că, dragii mei, BNR A REZOLVAT PROBLEMA CREDITELOR.

Sper să nu cădeți în această capcana și aici o să ne ajute și prietenul nostru de multă vreme și coleg de platou de atâtea ori Adrian Bența, care o să ne explice, după ce-l rugăm frumos, ce înseamnă de fapt că băncile nu vor mai face provizioane și cum ar trebui asta să-i ajute pe români să nu mai plăteasca ratele?

”Unde este debitorul în ecuație?”

Eu vă dau așa un prim pont – provizioane – taxe – taxe – impozit – impozit deductibil – deducere – nu mai plătim impozit –

Nu facem provizioane – amânăm – amânăm – nu mai avem credite neperformante – fără credite neperformante – banca merge bine .

UNDE în ecuațiile de mai sus este debitorul?

Mulțumesc”, a scris Adrian Cuculis pe internet.

”Nu ajută cetățeanul. Doar se coafează bilanțul să nu se deterioreze indicatorii. Zi frumoasă tuturor!”, i-a răspuns analistul fiscal Adrian Bența.

”Recuperatorii jubilează ca niște hiene pe la colțuri”

Într-un mesaj ulterior, avocatul Cuculis arată că ”recuperatorii deja jubilează ca niște hiene pe la colțuri”:

”Ca să clarificăm atât cât se poate chestiunea suspendării, amânării sau plafonării sau altă metodă, pentru ratele persoanelor fizice și juridice.

Pentru moment nu se știe NIMIC concret, fapt pentru care este prudent sa ne gândim că va fi ceva și vom vedea ce.

Sigur este că vom asista în perioadele următoare la multe credite care, deși nu sunt declarate neperformante, ele vor avea îndeplinite toate condițiile.

Recuperatorii deja jubilează ca niște hiene pe la colțuri.

”OUG o să se întoarcă ca un bumerang”

Atrag atenția că ceea ce înseamnă intervenția prin OUG în afara stării de urgență o să se întoarcă ca un bumerang direct în capul debitorilor care și așa vor fi sugrumați de situația financiară.

Soluția de tehnică legislativă care să fie și cu impact pozitiv trebuie gândită și întoarsă pe toate părțile pentru a ieși cel mai bine pentru împrumutați și nu pentru stat sau bănci.

Dezbatem după ce vedem ordonanța.

Între timp, precauție și dacă semnați ceva pe la bănci, atenție mare.