Tichetele sunt reglementate de Legea 165/2018, act normativ care a simplificat procedura de distribuire a acestora dar și modul în care se folosesc.

Beneficiarii acestor tichete nu pot folosi un număr mai mare de astfel de bonuri decât numărul zilelor lucrate într-o lună. În caz contrar sunt sancționați cu 72,5 lei.Tichetele folosite în alt scop decît cel prevăzut și pentru care a fost emis aduce o amendă de  217,5 lei. Cei care vând dar și cumpără tichete sunt amendați 435 de lei.

Unitățile de cazare care acceptă tichetele de la alte persoane decât cele care sunt înscrise pe tichete sunt amendate cu 1.015 lei.

Diminuarea valorii nominale sau emiterea unor tichete cu alte valori decât cele care sunt prevăzute în lege, dacă tichetele sunt folosite sub valoare lor sau în alte scopuri decât cele pentru care au fost emise, atrag după sine și cele mai mari amenzi care ajung la 2.030. Amendați cu 2.030 lei sunt și firmele care nu dau tichete aferente sau nu alimentează cardurile pentru perioada lucrată sau eliberează tichete care nu conțin toate informațiile necesare.

SURSA: Dcbusines.ro