Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Emil Bentan, impreuna cu alti membri ai conducerii institutiei, s-au intalnit azi cu reprezentanti ai Blocului National Sindical (BNS) si ai sindicatelor din Santierul Naval 2 Mai din Mangalia pentru a solutiona greva generala de la Daewoo Mangalia Heavy Industries, aflata in cea de a nouasprezecea zi.  

AVAS este actionar minoritar indirect la Daewoo Heavy Industries prin intermediul Santierului Naval 2 Mai, societate care detine 49% din actiunile acestei companii. AVAS este actionarul unic al Santierullui Naval 2 Mai. In cadrul intalnirii, reprezentantii BNS si ceilalti lideri sindicali din Santierul Naval 2 Mai au solicitat sprijin pentru rezolvarea problemelor aparute la aceasta companie. 

In urma tuturor discutiilor avute, Emil Bentan, vicepresedintele Autoritatii, a precizat ca vor fi schimbati reprezentantii statului in Consiliul de Administratie al Santierului Naval 2 Mai si, in plus, se va acorda, noilor reprezentanti, mandat pentru o implicare mai ferma in managementul companiei.

 

Sursa: Capital 29 Mai 2007