Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) isi vinde cele 152.299 de actiuni pe care la detine la S.C. INAV S.A., reprezentand 69,9% din capitalul social al companiei de cercetare-dezvoltare, prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, informeaza un comunicat AVAS.

S.C. INAV S.A. activeaza in domeniul cercetare – dezvoltare in stiinte fizice si naturale, si mai este detinuta de S.C. ERRE 2 INTERNATIONAL S.R.L.  in proportie de  30%, si Hreniuc Ilie in proportie de 0,07%.

Pentru a participa la negociere ofertantii trebuie sa indeplineasca criteriile de precalificare. Ofertantii trebuie sa nu fi fost sanctionati penal pentru fapte precum gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii , acest criteriu fiind eliminatoriu.

Totodata, ofertantii trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramura inrudita, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere. 

Pentru participatia de 69,9% detinuta de AVAS la S.C. INAV.S.A. nu pot inainta oferte persoanele fizice/juridice romane sau straine, care nu si-au respectat obligariile in cadrul altor contracte de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS.

Ofertantii trebuie sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere, autentificata, in care sa-si specifice toti principalii furnizori de resurse energetice si apa. Din declaratie trebuie sa rezulte ca nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre acestia, aceasta fiind o conditie de excludere. 

Documentele de precalificare si de participare, impreuna cu ofertele finale, se pot depune la AVAS pana la deta de 29.01.2007 si se vor deschide tot in data in aceeasi zi in prezenta potentialilor cumparatori. 

Sursa: Capital 22 Decembrie 2006