Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare un pachet de 344.873 de actiuni reprezentand 66,68% din capitalul social al societatii Master S.A., informeaza un comunicat al AVAS. Actiunile vor fi vandute prin metoda negocierii cu selectie pe baza de oferte tehnice, iar data limita pentru depunerea ofertelor este 3 septembrie 2007. 

Ofertantii trebuie sa indeplineasca criteriile de precalificare. Asociatiile de salariati constituite in cadrul societatilor comerciale de cercetare-dezvoltare care se privatizeaza sunt considerate precalificate. 

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat, in perioada 2005 – 2006, noua scrisori de intentie pentru Master din partea unor investitori romani. 

Dosarul de Prezentare poate fi procurat de la AVAS contra sumei de 1.884,96 lei, inclusiv TVA. Potentialii cumparatori sunt obligati sa depuna o garantie de participare de 20% din valoarea nominala a pachetului de actiuni scos la vanzare, respectiv 172.436,5 lei fie sub forma de scrisoare de garantie bancara.           

Master S.A. Bucuresti este un institut de cercetare cu activitate in domeniul motoarelor termice cu piston.  

Alaturi de AVAS, mai sunt actionari la aceasta companie banci si/sau societati de investitii financiare cu 33,2747% si persoane fizice cu 0,0373%.

 

Sursa: Capital