Consortiul format din SC ERRE 2 International si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii INAV a cumparat 69,93% din INAV Bucuresti contra sumei de  1.850.000 de dolari, in aceasta suma fiind incluse pretul pachetului de actiuni, capitalul de lucru si investitiile de dezvoltare, informeaza un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Prin contractul de vanzare – cumparare de actiuni, cumparatorul s-a angajat sa mentina pe o perioada de 5 ani de la semnarea contractului, numarul total de angajati, sa pastreze si sa dezvolte activitatea principala si celelalte activitati de cercetare – dezvoltare, sa plateasca datoriile societatii catre creditorii bugetari in termen de un an de la data semnarii contractului de privatizare.

 

AVAS a privatizat institutul de cercetare prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica a detinut o pondere de 60%.

           

In prezent, societatea comerciala are 34 de salariati. Ceilalti actionari ai companiei sunt S.C. ERRE 2 International cu 30% si Hreniuc Ilie cu 0,07%.

 

INAV a fost lansata la privatizare in data de 22 decembrie 2006, iar la termenul limita AVAS a inregistrat oferte de la compania IMA METAV si de la consortiile IAROM si Giar, Impuls Company si Flore Lica, ERRE 2 International si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii INAV.

 

Sursa: Capital