Dacă dețineți un telefon mobil inteligent, probabil că ați utilizat deja Bluetooth. În zilele noastre, puteți cumpăra multe device-uri ce utilizează aceeași tehnologie, de la căști, ceasuri inteligente și multe altele asemenea. De asemenea, multe laptopuri moderne folosesc Bluetooth pentru a conecta dispozitivele fără fir, inclusiv boxe, căști, imprimante, tastaturi, etc.

Cele două tehnologii comune cele mai răspândite în boxele wireless sunt RF (radio frecvența) și Infrarosu. Deși ambele au propriile merite, funcționalitatea lor este oarecum limitată. De exemplu, frecvența radio, poate suferi uneori probleme de semnal și recepție, în timp ce dispozitivele mai vechi cu infraroșu necesită ca cele două dispozitive să fie aliniate unul în fața celuilalt.

Pe de altă parte, boxele cu Bluetooth, pot funcționa fără restricții spațiale, atâta timp cât boxa și dispozitivul de pe care se redă sunt la o distanță maximă de 10 metri între ele. Nu trebuie să vă jucați cu nicio setare, conexiunea poate fi stabilită fără fir in doar câteva secunde. Iar după ce le conectați odată între ele, ori de câte ori le veți folosi se vor reconecta automat.

Avantajele boxelor Bluetooth

– Boxele Bluetooth consumă în general foarte puțină energie, de aceea majoritatea dintre ele funcționează cu baterii integrate. Baterii care vă oferă o autonomie de 8-10 ore cu o singură încărcare, suficient în general pentru orice activitate.

– Portabilitatea este un alt mare avantaj al boxelor Bluetooth. Multe persoane le folosesc în loc de căști, de exemplu atunci când ies la plimbare cu bicicleta, când fac drumeții montane. De asemenea, aceste boxe sunt foarte utile și pentru când mergeți la piscină sau la plajă. Consumul redus de energie le face o alegere ideală pentru astfel de utilizări.

– Scăpați de cabluri – deoarece funcționează fără fire, nu va mai trebui sa vă încurcați în cablurile greoaie și adaptoare.

– Fără instalare – conexiunea dintre boxele Bluetooth și dispozitivul de redare (telefon mobile, laptop, tabletă) poate fi stabilită automat, foarte rapid. Nu trebuie să utilizați drivere sau CD-uri de instalare.

– Perfecte pentru utilizare în aer liber – dacă plecați într-o excursie sau petreceți timp cu prietenii la un picnic, veți vedea că aceste boxe sunt foarte utile. Deoarece nu este necesară instalarea, puteți configura și începe să ascultați muzică în câteva minute.

Dezavantajele boxelor Bluetooth

– Raza de funcționare – dispozitivul de redare (adică telefonul, tableta, laptopul, etc) și boxa portabilă trebuie să fie la maxim 10 metri unul de celălalt pentru a funcționa. Acest lucru înseamnă că o să fie destul de greu de redat muzica din altă cameră.

– Putere – boxele Bluetooth nu pot concura nici pe departe cu boxele obișnuite atunci când vine vorba de energie brută, adică putere. Sunetul lor va fi mai slab, lipsit de bogăția și profunzimea boxelor obișnuite.

– Compatibilitate – deși majoritatea telefoanelor mobile inteligente sunt compatibile cu tehnologia Bluetooth, multe playere muzicale mai vechi nu sunt și nu vor funcționa decât dacă le veți conecta prin cablu.

Concluzii

Boxele portabile sunt perfecte dacă doriți să ascultați muzică în aer liber. Dacă doriți să ascultați melodiile preferate în timp ce vă aflați la un picnic, la plimbare în parc sau într-o excursie la munte, acestea sunt o investiție ideală.

Articol sustinut de smart-products.ro