Temutul interlop timişorean, Lucian Boncu, cel care este condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi trimis în judecată pentru că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, a dispărut în momentul. Totul s-a întâmplat când a aflat că va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Interlopul Boncu a dispărut

Condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, judecat pentru că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa şi aflat sub control judiciar, interlopul Lucian Boncu s-a prezentat vineri la Poliţie, conform programului stabilit prin sentinţa de plasare sub control judiciar.

Potrivit pressalert.ro, în timp ce era la Poliţie, Boncu a aflat că DIICOT îl suspectează că încearcă să fugă din ţară cu ajutorul unui alt interlop, Sorin Udrea, şi va fi propus pentru arestare preventivă.

Sursa citată mai arată că, sub pretextul că iese din încăperea care comunică cu strada pentru că a primit un telefon, Lucian Boncu a părăsit sediul Poliţiei Timiş şi a dispărut, închizându-şi telefonul.

La ora 12.00, când a fost programată şedinţa de judecată, Boncu nu s-a prezentat la tribunal, instanţa amânând judecarea solicitării pentru a cere lămuriri de la Poliţie.

Pressalert.ro mai arată că la ora 12,45 s-a reluat judecata, DIICOT cerând arestarea lui Boncu pentru că sunt informaţii că îşi pregătea fuga din ţară, cu ajutorul lui Sorin Udrea, aflat în Italia, care a fugit înainte de sentinţa din dosarul de crimă organizată în care a fost condamnat.

Tribunalul Timiş a decis arestarea în lipsă a lui Lucian Boncu pentru 30 de zile. Interlopul este căutat acum de poliţişti pentru a fi introdus după gratii.