Cătălin Tolontan este audiat la DIICOT. Jurnalistul de investigații a fost chemat de procurori pentru a da explicații într-un dosar în care este acuzat de șantaj. Acest lucru se petrece după ce primarul Sectorului 4 l-a denunțat pentru șantaj. Daniel Băluță acuză că s-ar fi încercat deturnarea unei licitații prin publicarea unor articole, relatează Realitatea Plus.

Este vorba despre o licitație de la începutul anului trecut, care viza atribuirea unui contract pentru servicii de semnalizare, în valoare de aproximativ 27 de milioane de lei.

La licitație s-au înscris trei asocieri de firme, iar articolele respective sugerau că primăria ar fi descalificat două dintre acestea, deși ofertele lor erau valide.

În replică, primăria Sectorului 4 a depus o plângere la DIICOT, inclusiv împotriva jurnalistului Cătălin Tolontan. Acesta nu a făcut declarații la intrarea în sediul Parchetului Antimafia, însă, într-o postare pe Facebook, a transmis că are încredere în justiție.

În același dosar au fost reclamați mai mulți jurnaliști care, momentan, nu au nicio calitate în dosar, potrivit Realitatea Plus.

Cătălin Tolontan a reacționat pe Facebook.

Reacția lui Cătălin Tolontan

“Jurnaliștii Libertatea Mihai Toma și Cătălin Tolontan sunt prezenți la DIICOT, unde au fost chemați ca martori, după plângerea formulată de primarul Daniel Băluță

Primarul sectorului 4 Daniel Băluță s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT.

Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că „el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnaliști, de la mai multe publicații, pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat”. Nu cunoaștem încă, cu certitudine, despre ce alte publicații e vorba.

Din partea Libertății, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariștii Mihai Toma și Cătălin Tolontan”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.