Autorităţile anti-monopol ale Uniunii Europene (UE) poartă discuţii informale cu Microsoft şi Yahoo! privind parteneriatul celor două companii în domeniul căutărilor online, acestea având mai mult un caracter informativ decât de anchetă, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

„Au loc discuţii informale între Comisia Europeană şi Microsoft, respectiv Yahoo!, cu privire la parteneriatul acestora în domeniul căutărilor online”, a spus sursa, fără a oferi alte detalii.

Specialiştii din domeniu consideră că este prea devreme pentru a spune dacă executivul comunitar va deschide o anchetă formală. Microsoft a confirmat că poartă discuţii cu executivul UE.

„Aşa cum am spus şi la anunţarea parteneriatului, am anticipat că acest acord va fi analizat amănunţit în SUA şi UE. Suntem încrezători că înţelegerea va fi finalizată până la începutul anului 2010”, a spus purtătorul de cuvânt al Microsoft, Jack Evans.

Microsoft şi Yahoo! au semnat, în iulie, un acord în domeniul căutărilor online, valabil pentru o perioadă de zece ani, pentru a putea concura cu Google, grup care controla, în iulie, 67,5% din piaţa de profil.

SURSA: Mediafax