Ministrul austriac de Finanţe, Joerg Schelling, cel care a demarat vineri acţiunea juridică împotriva BayernLB la tribunalul comercial din Viena, a precizat că rămâne deschis la discuţii pentru o înţelegere în afara tribunalului.

'După o analiză atentă, am decis să demarăm această acţiune în justiţie. Situaţia catastrofală a băncii nu a fost dezvăluită de BayernLB în momentul naţionalizării', a declarat Joerg Schelling.

Acţiunea demarată de ministrul austriac de Finanţe vine la două zile după ce BayernLB a demarat propria acţiune în justiţie, susţinând că, la rândul său, a fost indusă în eroare în anul 2007, când a cumpărat HGAA şi, de asemenea, a cerut autorităţilor de la Viena să-i restituie liniile de credit în valoare de 2,4 miliarde de euro acordate HGAA.

Prăbuşirea Hypo Alpe Adria i-a costat pe contribuabilii bavarezi 3,7 miliarde de euro, în timp ce statul austriac a acordat acestei bănci ajutoare de stat în valoare de 5,5 miliarde de euro. Anul trecut, Comisia Europeană a cerut Guvernului austriac să găsească un cumpărător pentru reţeaua din Balcani a Hypo Alpe Adria până la jumătatea anului 2015, în schimbul aprobării ajutoarelor de stat pentru banca austriacă.

AGERPRES