Anul trecut aproximativ 11.000 de milionari s-au mutat în Australia faţă de 10.000 în SUA şi de 8.000 în Canada, informează compania australiană New World Wealth în cel de-al patrulea său raport anual asupra bogăţiei şi migraţiei.

Alte destinaţii preferate de milionari au fost Emiratele Arabe Unite – 5.000 şi Noua Zeelandă – 4.000.

Potrivit studiului, preferinţa pentru Australia se datorează calităţii sistemului medical, poziţiei sale pentru afaceri cu ţările emergente din Asia şi faptului de a fi considerată una din ţările cele mai sigure din lume, mai ales pentru minori.

New World Wealth a citat printre alte motive şi impozitul mic pe avere, clima şi plajele sale, precum şi stilul de viaţă atractiv pentru iubitorii de iahturi.

Pentru a realiza studiul, compania a analizat vizele acordate investitorilor, a strâns date din registrele de proprietate şi din vânzările realizate în diferite ţări şi a intervievat 800 de persoane cu bunuri estimate la peste 1 milion de dolari.

În ultimul deceniu, bogăţia totală a Australiei a crescut cu 85 la sută, faţă de 30 şi, respectiv, 28 la sută pentru SUA şi Marea Britanie. AGERPRES