Energia, infrastructura, turismul, industria agro-alimentară și financiar-bancară sunt domeniile nominalizate de Aurelian Gogulescu, vicepreședintele CCIR pe linie de reprezentare și președinte al CCI Prahova, care a subliniat în mod special necesitatea înființării unei curse aeriene directe Shanghai – București, „o situaţie mai veche, dar extrem de importantă pentru mediul de afaceri”.

 „Prin semnarea acestui Memorandum ne propunem creșterea schimburilor comerciale, dar și promovarea relațiilor economice între Shanghai și România. Desigur, realizarea acestui deziderat depinde foarte mult de dvs., oamenii de afaceri. În același timp, ne propunem să atragem cât mai multe investiții chineze in România. Sunt multe domenii în care putem colabora”, a explicat Aurelian Gogulescu.

 „În China sunt cetățeni care consideră România o țară prietenă, misterioasă și frumoasă, deci putem discuta de colaborare și în turism. În 2015, în Shanghai au ajuns 34 milioane de turiști și este un oraș care dispune de toate instituțiile pentru a asigura un parteneriat în turism”, a punctat Shang Yuying, șefa delegației chineze.

Conform spuselor sale, firmele din Shanghai sunt de acord să colaboreze cu oamenii de afaceri din România. „În foarte multe domenii, România și Shanghai prezintă avantaje, astfel încât colaborarea poate fi profitabilă pentru ambele părți. (…) Un argument privind dorința noastră de colaborare îl reprezintă şi oamenii de afaceri cu mare potențial economic care fac parte din delegația prezentă astăzi la acest seminar. (…) Există posibilități de cooperare, mai ales în domeniul agricol, având în vedere faptul că  piața din Shanghai este atrasă de produsele agro-alimentare din România. (…). Vom vedea dacă prin semnarea documentului de azi-dimineață vom reuși să creștem de 10 ori și colaborarea din domeniul investițiilor”, a spus președintele Comisiei Municipale de Comerț din Shanghai, Shang Yuyinh. 

Totodată, Shang Yuying a vorbit despre strategia de dezvoltare a potențialului tehnico-științific adoptată de municipalitate, strategie axată pe două direcții principale: dezvoltarea zonelor de comerț liber cu caracter pilot și înființarea de centre de creație și inovare în domeniul științific, în paralel cu preocuparea pentru investiții în străinătate, in vederea creșterii eficienței acestora.

Shanghai este cel mai mare oraș-port din China, locul în care se manipulează 1/5 din întreaga cantitate de mărfuri din țară.Orașul dispune de o rețea complexă de transporturi: două aeroporturi  internaționale, cu legături în 260 de orașe ale lumii, linie de cale ferată rapidă, rețea de autostrăzi. Strategia de dezvoltare a municipalității Shanghai a determinat creșterea rapidă a GDP/ locuitor la  17.000 dolari.