Lovitură dură pentru Eduard Novak! AUR va depune o moțiune simplă pe numele ministrului Sportului

George Simion a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de luni, că partidul său va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sportului, Eduard Novak.

„Vom încerca să avem toate semnăturile pe moţiunea simplă împotriva ministrului Novak strânse până miercuri, să o depunem miercuri”, a afirmat liderul Alianței pentru Uniunea Românilor (AUR).

Ministrul Sportului a avut o atitudine sfidătoare

De asemenea, deputatul AUR Gianina Şerban a precizat că ministrul Sportului a avut o atitudine sfidătoare în momentul în care nu a dorit să intoneze Imnul României sau nu a știut versurile.

„Aş atrage atenţia asupra atitudinii pe care a avut-o domnul ministru al Sportului, Eduard Novak. Faptul că a fost invitat în emisiune şi nu a ştiut, nu a dorit să intoneze două versuri din imnul României. Consider că este o atitudine sfidătoare şi jignitoare către toţi românii, cu atât mai mult pentru cetăţenii de etnie maghiară. Aşadar, este o scuză pe care o invocă domnul Novak pe care noi nu am înţeles-o şi, în urma atitudinii pe care a avut-o către noi toţi, cetăţeni ai României, grupul parlamentar AUR a pregătit o moţiune simplă împotriva domnului ministru Novak. Îi rog pe toţi colegii deputaţi să semneze această moţiune”, a spus Gianina Şerban.

Moțiunea simplă va fi votată de deputatul Dumitru Coarnă

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a declarat că va semna moțiunea simplă a celor de la AUR, subliniind că face acest lucru dintr-un singur motiv.

„Voi semna această moţiune simplă dintr-un simplu motiv – nu pot să admit ca în ţara mea un ministru să nu încerce măcar să gândească despre Imnul Naţional. Nu cred că în altă ţară din zona euro-atlantică, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, acea formaţiune ar fi rămas la guvernare sau omul ar mai fi fost ministru. Dar, în România, se poate, pentru că acest Guvern, compus din PSD, PNL, UDMR, gestionează extrem de prost situaţia economică, socială, politică”, a afirmat deputatul neafiliat Dumitru Coarnă.