În decembrie, deputaţii indieni au aprobat un proiect de lege care permite accesul pe piaţa Indiei a marilor retaileri, cum ar fi Carrefour sau WalMart, idee care a stârnit anterior proteste vehemente din partea amicilor comercianţi, care îşi văd astfel afacerile puse în pericol.

"Ne-am întâlnit cu oficiali ai grupului Auchan … ei vor să deschidă 60 de magazine în India", le-a declarat jurnaliştilor Anand Sharma. Încă nu se ştie dacă Auchan va înfiinţa operaţiuni de franciză sau îşi va stabili propriile magazine de retail direct. Deja Auchan deţine 13 hipermarketuri pe piaţa indiană, conform unui acord de franciză cu Max Hypermarket India.

Sharma a adăugat că marii retaileri, cum ar fi grupul britanic Tesco, au trimis cereri pentru stabilirea unei baze de externalizare în India, iar guvernul a primit "o scrisoare" de la retailerul francez Carrefour.

Reprezentanţii Auchan nu au comentat informaţia, însă marţi preşedintele companiei, Vlanney Mulliez, a declarat după întâlnirea cu Sharma că "este foarte entuziasmat de piaţa indiană". Acesta a adăugat că Auchan încă studiază noile reglementări privind activităţile de retail introduse de guvern anul trecut, care permit o investiţie străină directă de 51% într-un brand de retail.
Auchan a cumpărat magazinele Real din România
Grupul Auchan a anunţat în decembrie achiziţionarea de la Metro a hipermarketurilor Real deschise în patru ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, pentru suma de 1,1 miliarde euro.

Astfel, Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro în Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

Al 12-lea grup de distribuţie din lume, Auchan este prezent în 12 ţări şi are 269.000 colaboratori. Compania este organizată în cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), bancă (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.
Sursa: Agerpres