Au început să limiteze consumul! Criza energetică își arată colții. Populația se confruntă cu o raționalizare

Așadar, șefii marilor companii energetice din Franța (n. red. Engie, EDF şi Total) au declarat într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul săptămânal Journal du Dimanche că populația trebuie să lucreze împreună pentru a „recâştiga spaţiu de manevră”.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au transmis șefii marilor companii energetice din Franța, conform informațiilor preluate de reuters.com

Scrisoarea menționează generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Amintim că premierul francez Elisabeth Borne a spus joi, 23 iunie, că Franța Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei.

Trebuie menționat că centrele de stocare a gazelor din ţară sunt pline în proporţie de 59% în momentul de față, potrivit sursei menționate.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenţie dependenţa Europei de gazele ruseşti, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Directorii spun că eforturile trebuie să fie imediate, colective și masive

De asemenea, presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce SUA au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

„Dacă vom acţiona încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie „imediate, colective şi masive”.

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze şi de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Amintim că Franţa şi-a extins recent mecanismul de reglementare a preţurilor gazelor până la sfârşitul anului. Iniţial programat să se desfăşoare până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.