Litoralul românesc încearcă să se reinventeze. Pe timp de pandemie, un antreprenor local a venit cu o idee de afacere și atracție turistică așa cum nu s-a mai văzut până acum în țara noastră. Este ceva mai mult decât un parc de distracții. Practic, te distrezi, dar în același timp faci și sport.

Afacere surpriză născută în pandemie

JT Water Sports este o inovație în România, în domeniul distracției. Este o afacere privată 100%, abia deschisă în urmă cu două săptămâni și a cărei investiție a fost de 5 milioane de euro. Proprietarul spune însă că urmează alte 10 milioane de euro investiții și că totul va fi gata abia anul viitor.

Practic, nu vorbim despre un nou parc de distracții pe care oamenii se dau pe tobogane. Este vorba de ceva special, un challenge. Aici, un om vine pentru a-și dezvolta simțurile de deplasare în apă și pe apă. Sunt baloane în semi echilibru și cu diverse grade. Traseele sunt de la cele mai siple, până la cele mai dificile. Totuși, pot fi făcute atât de către tineri, dar și de către cei mai în vârstă care au condiție fizică.

De asemenea, aici există și o școală de wake, dar se învață și schi nautic. Vorbi însă de un sport mai costisitor, abia dezvoltat în România, în ultimul deceniu.

O asemenea construcție mai există și în Dubai, spune cel care s-a încumetat la această investiție.

La JT Water Sports sunt 40 de angajați, iar complexul poate primi maxim 500 de persoane o dată. Până acum, și din cauza pandemiei, au venit aici maxim 200 de oameni odată. COVID-ul a adus și aici precauția. Vestele cu care se face sport acvatic sunt dezinfectate imediat după ce o persoană pleacă din complex.

Catamaranul, atracția din Mangalia

Dacă preferi o distracție cu mai puțină adrenalină, tot pe litoralul românesc găsesști în Mangalia o plimbae cu catamaranul. Practic, o plimbare pe un vaporaș timp de trei ore în largul mării. Vorbim despre Mangalia Limanu și retur. Pentru o asemenea experiență inedită trebuie să scoți 100 de lei din buzunar, dar grupul să fie de 20 de persoane.