Deputatul USR Cătălin Drulă a anunțat că va iniția modificarea Codului Rutier astfel încât și mașinile parcat ilegal pe trotuar să poată fi ridicate, în condițiile în care legea permite ridicarea doar a acelor automobile care staționează ilegal pe carosabil.

”Luni voi depune la Parlament o inițiativă legislativă care să corecteze articolul din Codul Rutier referitor la ridicarea mașinilor parcate ilegal. Așa cum este formulat acum, pot fi ridicate doar mașinile parcate ilegal ”pe carosabil”. Ceea ce înseamnă că dacă o mașină este în totalitate urcată pe trotuar Poliția nu poate decât să aștepte ca proprietarul să o mute de acolo. În prezent, nu există posibilitatea legală ca într-un caz de urgență să poată fi ridicată o mașină parcată ilegal pe trotuar. Spre exemplu, dacă intrarea într-un spital sau într-o grădiniță sunt blocate de o mașină astfel parcată. Sau dacă trotuarul este complet blocat și pietonii (de ex. mame cu copii în cărucior sau persoane în vârstă cu probleme de deplasare) trebuie să meargă pe drum expunându-se pericolului”, a anunțat Drulă pe Facebook.
Deputatul USR anunță că va propune eliminarea sintagmei “pe partea carosabilă” din prima propoziție a art. 64 alin. (1) din OUG 195/2002 (“Codul Rutier”) care prevede:
“Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă.”
”Voi cere procedură de urgență către Biroul Permanent pentru că e o problemă presantă și un vid legislativ cu care se confruntă administrațiile locale așa cum reiese și din dezbaterile de zilele acestea. Aprobarea procedurii de urgență și respectiv parcursul parlamentar rapid depind de intențiile și buna-voință actualei majorități PSD-ALDE. Orice proiect de lege poate fi ușor îngropat într-un sertar dacă se dorește acest lucru. Îmi doresc să nu se întâmple acest lucru și sper ca toți cei implicați în parcursul legislativ, indiferent de apartenența politică, să înțeleagă necesitatea acestei modificări”, a mai precizat Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.