Promoţie neobişnuită într-un orăşel din statul american Carolina de Sud: o reprezentanţă Ford şi-a atras clienţii oferindu-le, la pachet cu autoturismul cumpărat, o biblie, un steag al Statelor Unite şi o armă de foc în valoare de 400 de dolari, relatează CBS News. Promoţia “Dumnezeu, Arme şi America” este valabilă până în luna noiembrie şi este menită să încurajeze activităţile locale, în special vânătoarea, potrivit Adevărul.

Reprezentanţa Ford nu oferă direct armele de foc, ci un voucher în valoare de 400 de dolari pentru magazinul de arme şi echipamente sportive dintr-un oraş apropiat. Oamenii pot cumpăra o armă de foc de acolo doar după o verificare minuţioasă, precizează proprietarul magazinului de arme, partener în promoţie. Clienţii Ford nu trebuie neapărat să-şi cumpere o armă de foc cu ajutorul voucherului, ci pot pleca acasă şi cu echipamente de pescuit sau seturi de tir cu arcul.

Managerul sucursalei Ford din orăşelul american spune că promoţia nu este una cu conotaţii politice şi nu se referă la regimul armelor. Mai degrabă vine în întâmpinarea activităţilor care se bucură de popularitate la nivel local, cum ar fi vânarea mistreţilor.

Nu este pentru prima oară când un astfel de program este derulat în Statele Unite. La începutul anului, o reprezentanţă Ford din Alabama a mai lansat o ofertă similară, “Dumnezeu, Arme şi Libertate”, prin care oferea un voucher pentru o puşcă de calibru 12, alături de o biblie şi un steag. Conducerea Ford Motor a cerut însă încetarea promoţiei, după ce trei oameni au fost ucişi în California în urma unor schimburi de focuri la o reprezentanţă auto.