Ce animale se pot infecta cu coronavirus

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, atât pisicile cât și dihorii sunt cele mai predispuse animele la infectarea cu coronavirus.

De partea cealaltă, animalele care nu pot luat virusul sunt câinii, găinile, porcii și găștele.

Studiul a pornit în urma informațiilor potrivit cărora, coronavirusul a pornit de la un liliac.

Ce s-a aflat în urma studiului

Noul studiu, bazat pe cercetări făcute în China în ianuarie și februarie, arată că pisicile și dihorii sunt foarte sensibile la virus, ele devenind infectate după ce în laborator le-au fost introduse particule virale în nas. De asemenea, studiul a descoperit că pisicile se pot infecta una pe alta prin particule respiratorii.

Pisicile infectate aveau virusul prezent în gură, nas și intestinul subțire. Pisoii expuși la virus au dezvoltat leziuni masive în plămâni, nas și gât.

La dihori, virusul a fost găsit în căile respiratorii superioare, dar nu a provocat o boală gravă. Șansele ca un câine să ia virusul sunt mai mici, au arătat testele de anticorpi, iar porcii, găinile și rațele nu l-au luat deloc.

Epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove a declarat că, pe baza informațiilor de până acum, „nu credem că ele (animalele de companie) joacă un rol în transmitere, dar credem că pot fi infectate de o persoană infectată”, notează hotnews.ro