Afinele se numără printre cele mai puternice fructe cu potențial terapeutic, protejând corpul împotriva radioactivității și ajutând la reglarea proceselor imunitare.

O porţie de afine valorează cât 3-4 casete cu vitamine, cu specificaţia că vitaminele A, E, F, PP şi B (B1 şi B2) conţinute de afine sunt mult mai uşor de asimilat, deoarece sunt în formulă naturală.

Pentru că mulţi dintre noi cunoaştem şi apreciem proprietăţile miraculoase pe care consumul de afine îl are asupra sănătăţii, cererea pe piaţa românească a crescut considerabil în ultimii ani.

Acest lucru i-a determinat pe câţiva fermieri din România să se îndrepte către o cultură de nişă şi anume, cea de afin. În toate cazurile, investiţia s-a dovedit un succes, ceea ce ne face să credem că, plantarea afinului reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai bune investiții agricole. Randamentul bun de producție, dar și cererea mare de pe piață fac ca afinele să aducă micilor fermieri un profit de 20.000 de euro pe an, conform Jurnalul.ro.