Actorul Marius Manole, a anunțat că vrea să returneze decorația primită de la președintele Klaus Iohannis. Politologul Vladimir Tismăneanu susține inițiativa actorului. Acesta spune despre cei din PSD că sunt animale sălbatice, care vor să jefuiască țara.

„Despre onoare in vremea turpitudinii si a tradarii: Felicitari, Marius Manole, pentru aceasta proba de curaj civic! Klaus Iohannis este principalul responsabil pentru readucerea la guvernare a mafiei de jecmanitori ordinari zisa PSD.

Niciun inamic al statului de drept nu putea face un rau mai mare. Aceste jivine revin cu o pofta inmiita de jaf si de revansa. Da, Marius, spre a relua titlul minunatei carti a lui Jan Kott, Shakespeare este contemporanul nostru. Iago si Polonius guverneaza Romania”, a spus Vladimir Tismăneanu, pe pagina sa de Facebook.

Marius Manole, a renunțat la ordinul primit de la președinte

Lovitură dură încasată de Klaus Iohannis. Cunoscutul actor, Marius Manole, a renunțat la ordinul primit de la președinte. Mi-e rușine că l-am primit – spune acesta. Gestul său vine în semn de protest față de ceea ce se întămplă pe scena politică.

Actorul Marius Manole a anunţat că vrea să renunțe la ordinul pe care l-a primit de la președintele Klaus Iohannis, în semn de protest faţă de negocierile purtate de PNL şi PSD pentru a forma o coaliţie de guvernare. El a arătat că a mers duminică, la Palatul Cotroceni, pentru a lăsa portarului ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler categoria D – „Arta spectacolului”. Distincția i-a fost oferită în octombrie 2016 de la preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un interviu, Marius Manole a precizat că l-a votat şi a ieşit în stradă pentru Klaus Iohannis. Acum, actorul îl acuză pe acesta că a girat coaliţia de guvernare care este negociată acum de PNL cu PSD.

„Acum ceva ani, în 2016, am primit un ordin de cavaler pentru artele spectacolului de la domnul preşedinte Iohannis pe care l-am admirat, l-am votat, pentru care am ieşit în stradă. În ultima perioadă, domnul Iohannis nu mai e domnul Iohannis. E altcineva în locul lui, drept pentru care acel ordin de cavaler nu mă măi reprezintă şi mi-e şi ruşine că l-am primit de la dumnealui.

Dat fiind faptul că acum se pregăteşte o coaliţie, ceva mai rău nu există pentru România şi pe care domnul preşedinte a girat-o, eu mă duc la Cotroceni să-i dau înapoi acel ordin de cavaler, că mi-e ruşine. Nu înţeleg de ce ar trebui să-l mai am acasă. Domnule Iohannis, (…) vă înmânez medalia. Luaţi-o! Faceţi ce vreţi cu ea. Mie îmi e ruşine că o am acasă! Le-o dau portarilor. Bănuiesc că nu o vină domnul Iohannis să o ia. Dacă vrea să vină, eu îl aştept”, a explicat Marius Manole.