Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe profesorul Vladimir Tismăneanu pentru o postare pe pagina sa de Facebook, considerată discriminatorie, se arată într-un comunicat al instituţiei.

“Fapta domnului Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau aşezate pe un gard, imagine însoţită de textul: ‘Aeroportul Ţăndărei. Toate Zborurile sunt anulate’, alături de comentariul domnului Tismăneanu: ‘Super tare’, constituie discriminare”, precizează CNCD.

Colegiul director al CNCD a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale lui Vladimir Tismăneanu în cuantum de 5.000 de lei, iar la stabilirea cuantumului sancţiunii s-au avut în vedere următoarele circumstanţe atenuate şi agravante: momentul postării mesajului, conţinutul şi comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie şi specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare), mai precizează sursa citată.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenţi (8 voturi), scrie Agerpres.