Majoritatea managerilor de companii din România reacţionează prea lent pentru combaterea efectelor recesiunii economice, iar impactul limitat şi pe termen scurt al măsurilor luate sporesc riscul insolvenţei, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă A.T. Kearney.

Studiul analizează cele mai frecvente motive de insolvenţă şi oportunităţile de „restructurare sustenabilă” a companiilor.

Printre cele mai frecvente cauze pentru care companiile intră în incapacitate de plată sunt costurile ridicate (39%), lichidităţile insuficiente (38%) şi reacţia necorespunzătoare a conducerii faţă de criză (34%), potrivit concluziilor studiului preluat de Mediafax şi în care au fost analizate peste 1.200 de cazuri de insolvenţă la nivelul Europei.

„În România, majoritatea factorilor importanţi de decizie fie subestimează, fie supraestimează criza. În plus, mulţi români cred că în statele vecine, precum Ungaria şi Ucraina, efectele crizei sunt mult mai grave decât în propria ţară. Mai mult, numeroşi români nu cred că situaţia actuală poate conduce la o criză”, a declarat Michael Weiss, vicepreşedinte la A.T. Kearney.

SURSA: Mediafax