Asus România a amânat lansarea oficială pe piaţa locală a notebook-ului NX90, programată iniţial pentru septembrie, după ce modelul a fost furat la jumătatea lunii august dintr-un hotel unde era expus pentru promovare, a anunţat, luni, compania.

Modelul nu a intrat încă în producţia de serie, iar prototipul ajuns în România era unul dintre puţinele disponibile în Europa.

„Cu fiecare lansare importantă, obişnuim să prezentăm în avans reprezentanţilor presei un prototip al respectivului produs, înaintea intrării în fabricaţia de serie. Acum suntem nevoiţi să aşteptăm primirea unui nou portabil din Taiwan. Am decis amânarea evenimentului de lansare pe plan local pentru a evita eventualele probleme de logistică”, a declarat, într-un comunicat, purtător de cuvânt al Asus România, Ciprian Donciu.

Până la dispariţie, NX90 a fost expus în scopuri de promovare în două locaţii din Bucureşti, fiind închis într-un stand expoziţional.

Numele produsului şi caracteristicile tehnice nu erau menţionate, urmând ca prezentarea oficială să se realizeze în cadrul unei conferinţe.

„Din nefericire, în cursul nopţii de 11 august 2010, notebook-ul a fost furat din incinta unui hotel din Bucureşti. Furtul a fost raportat poliţiei de către reprezentanţii locaţiei, iar ancheta este în curs de desfăşurare”, se mai arată în comunicat.

Laptop-ul Asus NX90 este un model exclusivist disponibil momentan doar sub formă de prototip, iar valoarea lui comercială se va ridica la 10.000 lei.

Asus NX90 a uimit pentru prima dată publicul prezent la CES 2010. Fiind primul notebook cu tehnologie de sunet Bang & Olufsen ICEpower şi beneficiind de tehnologia exclusivă SonicMaster dezvoltată de ASUS, acesta a atras numeroase aprecieri pozitive din partea presei de specialitate.

Designul acestuia diferă de liniile tradiţionale ale unui astfel de dispozitiv, fiind creaţia lui David Lewis, designerul-şef de la Bang & Olufsen. Carcasa lui NX90 şi suportul pentru mâini sunt acoperite cu aluminiu polizat, în contrast cu tastatura şi cele două touch pad-uri negre mate.

Asus este cel mai mare producător din lume în materie de plăci de bază, iar laptopul NX90 a beneficiat de cele mai bune componente interne – placă de bază Asus cu chipset Intel HM55 şi placă video Geforce GT 335M.

SURSA: Asus