Într-adevăr, atunci când visul tău este să devii arhitect și ai urmat studii în domeniu, sau când știi că menirea ta este să lucrezi la o companie de IT de renume internațional, s-ar putea să fii dispus să cauți mai mult timp și să aștepți și câteva luni fără să ai un alt venit. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, atunci când ai un job care te mulțumește din toate punctele de vedere, ești mai fericit și parcă nici nu mai simți că faci un efort.

Ca să poți aștepta mai mult timp până îți găsești jobul de vis, ai nevoie de susținere financiară sau cel puțin de un job part-time care să-ți acopere cheltuielile. Altfel, este foarte posibil ca la jobul dorit să ai nevoie de experiență și să trebuiască să o iei de la zero.

Specialiștii consultați de revista Forbes îi sfătuiesc pe candidați să nu se cramponeze de ideea de a-și urma pasiunea. Potrivit acestora, obsesia de a face doar ceea ce-ți place sau de a lucra exclusiv în domeniul în care ai absolvit studiile te poate face să nu vezi oportunitățile care îți ies în cale.

Mai mult, studiile au arătat că o parte din pesoanele care își iubesc și își apreciază munca nu au început să lucreze din pasiune, ci au ajuns cumva la un anumit loc de muncă prin forța împrejurărilor. Astfel, ei au fost nevoiți să învețe să fie mai deschiși, mai adaptabili și acest lucru i-a făcut să se implice mai mult, să învețe și să le placă ceea ce fac. Cu timpul, abilitățile pe care le-au dobândit le-au conferit și stăpânirea pe situație.