Asigurătorul elvețian Zurich Insurance a decis să își vândă afacerea din Rusia. Vor să iasă de pe piață

În acest context, Zurich Insurance a precizat că vânzarea, care rămâne supusă aprobării autorităților de reglementare, va preda activitățile sale rebranduite către 11 membri ai echipei locale, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

„Sub noii săi proprietari, afacerea va funcționa independent sub un brand diferit, în timp ce Zurich nu va mai desfășura operațiuni comerciale în Rusia. Tranzacția va permite noii companii să păstreze o echipă cu experiență acumulată în domeniul asigurărilor și să continue să deservească piața rusă”, a precizat aceasta într-o declarație.

Compania elvețiană de asigurări, care derulează asigurări de bunuri și accidente în Rusia în principal pentru clienți internaționali, a declarat că deținea aproximativ 0,3% din piața de asigurări non-viață din Rusia.

Compania a avut prime brute subscrise de aproximativ 34 de milioane de dolari în această țară în 2021, marea majoritate a acestora fiind legate de clienți internaționali. Doar 3 milioane de dolari au provenit de la clienți interni ruși.

Amintim că o serie de companii, precum McDonalds, producătorul olandez de bere AB Inbev, producătorul auto Renault și banca franceză Societe General, au părăsit piața ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, unele dintre ele cedând aceste afaceri unor parteneri locali.

Găsirea unor soluții adecvate a fost o provocare, unele companii susținând că își mențin afacerile din Rusia pentru a păstra activele în afara controlului regimului.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu s-au încheiat

În altă ordine de idei, Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a spus că negocierile cu Rusia nu s-au încheiat.

„Din punct de vedere obiectiv, procesul de negociere este într-adevăr în pauză. De ce? Există mai multe motive. Rusia nu demonstrează cheia – înțelegerea proceselor actuale din lume și a rolului său [al Rusiei] extrem de negativ”, a declarat presei Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei.

În al doilea rând, potrivit lui Podolyak, Rusia nu înțelege că războiul nu mai este purtat conform regulilor, programului sau planurilor Rusiei în nici un sens, în timp ce rezistența profesională a Ucrainei nu face decât să se intensifice.

Consilierul de la cabinetul președintelui este convins că Rusia nu-și va atinge niciunul dintre obiectivele sale.