Zelenski: ”Nu am nicio îndoială că vom câștiga”

Zeci de mii de vieți vor fi pierdute pentru ca Ucraina să iasă victorioasă din acest război, spune Volodimir Zelenski, care adaugă că acest conflict este ”un război de independență”.

De asemenea, președintele Ucrainei mai spune că acest război este unul amânat de 30 de ani.

„Acest război este cu siguranță un război pentru Independență. Putem spune că este un război amânat. Amânat cu 30 de ani, având în vedere modul în care am câștigat Independența în 1991. Sau – pentru o sută de ani, având în vedere istoria noastră anterioară”, spune Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean, încrezător că țara va câștiga războiul

În aceeași notă, președintele ucrainean a declarat că este sigur de faptul că țara sa va câștiga războiul, iar istoria țării va fi asemănătoare cu a țărilor care au luptat pentru independență și au câștigat.

Pe de altă parte, pentru ca Ucraina să câștige războiului, Volodimir Zelenski spune că zeci de mii de vieți vor fi pierdute.

”Nu am nicio îndoială că vom câștiga și va fi la fel în istoria noastră ca și în istoria altor țări care au luptat pentru independență și au câștigat.

Dar trebuie să ne amintim că prețul pentru toate acestea este de zeci de mii de vieți. Viețile tuturor celor uciși de inamic. Zeci de mii”, spune președintele ucrainean.

Ucraina a înregistrat o nouă victorie imensă împotriva Rusiei

Armata ucraineană a eliberat 23 de localități din regiunea Harkov de sub ocupația rusă, a declarat, joi, generalul Oleksiy Gromov.

„23 de așezări din regiunea Harkov au fost deja eliberate de sub ocupația rusă. Inamicul încearcă să înfrâneze ofensiva trupelor noastre. Rusia nu încetează să bombardeze regiunile Cernihiv și Sumy pentru a ne abate forțele din direcțiile principale. Inamicul continuă să-și concentreze principalele eforturi pe luptele din estul țării noastre. Scopul său declarat al așa-numitei etape a doua a operațiunii speciale rămâne neschimbat – ocuparea regiunilor Donețk și Lugansk în cadrul granițelor administrative.

În prezent, în regiunea Donețk, gruparea inamică încearcă să desfășoare operațiuni ofensive de-a lungul întregii linii de contact. Inamicul provoacă daune de foc cu ajutorul mortierelor, sistemelor de artilerie, MLRS cu sprijinul aeronavelor pentru a produce pierderi trupelor noastre, a ne epuiza personalul, a distruge fortificațiile unităților noastre”, a spus generalul ucrainean.