Asesoft International va furniza Jandarmeriei Române o platformă de învăţământ online (e-learning) în 62 de unităţi ale instituţiei, amplasate în 53 de localităţi, valoarea contractului, atribuit la 15 martie, ridicându-se la 19,12 milioane de lei (TVA inclusă).

Alături de Asesoft International, la licitaţie s-a mai înscris un ofertant. Potrivit caietului de sarcini, publicat în octombrie 2009 pe site-ul www.e-licitaţie.ro, implementarea proiectului trebuie finalizată în 79 de săptămâni de la atribuirii contractului.

Prin acest proiect, Jandarmeria Română are în vedere dezvoltarea de cursuri pentru 690 de sesiuni de instruire de câte patru ore, organizate în şapte specializări şi cinci nivele de pregătire, pe tematici specifice cum ar fi iniţiere, dezvoltare a carierei (schimbare specialitate, specializare, perfecţionare, acordare de grad următor), limbi străine şi alte direcţii de formare (psihologie, management de proiect).

Finanţarea proiectului va fi asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Asesoft International este unul dintre cei mai importanţi integratori locali de sisteme informatice, cu afaceri de 140,28 milioane de lei şi un profit net de 8,81 milioane de lei în 2008.

Alături de Asesoft International, grupul Asesoft mai include companiile Asesoft Distribution (distribuţie IT&C), Asesoft Net (aplicaţii web), 2K Telecom, Asesoft Smart (soluţii audio-video şi IT) şi Teamnet International (furnizor de soluţii IT pentru companii). Grupul este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

SURSA: Mediafax