Tilman Fertitta, patronul echipei americane de baschet Houston Rockets, deţine mai multe restaurante şi cazinouri şi are o avere estimată la 4,8 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, el a făcut o mutare greu de înţeles pentru care a oferit o explicaţie şocantă. Miliardarul a concediat nu mai puţin de 45.000 de angajaţi, afirmând că le-a făcut o favoare. Patronul Houston Rockets spune că a învățat din alte crize din trecut şi că nu trebuie să se teamă să își concedieze angajații.

„A trebuit să-i concediem (…) E un truc pe care l-am învățat acum mulți ani”

„Rezist destul de bine. Dar am 45.000 de angajați pe care a trebuit să-i concediem, ceea ce este extrem de nefericit. Le faci un favor când le dai drumul la început. Ei sunt primii pe lista celor care nu au un loc de muncă, după despărțirea de tine. E un truc pe care l-am învățat acum mulți ani.

Avem parcuri de distracții, echipă de baschet, cazinouri, dar nimic nu este deschis. Parcă e un film SF”, a declarat Tilman Fertitta, potrivit New York Post.

Houston Rockets face parte din Conferința de vest din NBA și se află pe locul 5, care asigură calificarea în Play-off-ul competiției. În momentul în care campionatul a fost suspendat, cei de la Rockets aveau disputate deja 64 de partide, dintre care 40 au fost victorii, mai scrie digisport.ro.