ArcelorMittal, liderul mondial in domeniul productiei de otel, va concedia 9.000 dintre cei 326.000 de angajati pe care ii are in cele peste 60 de tari in care activeaza, inclusiv din Romania.

Ceea ce este interesant de remarcat e faptul ca masura ii vizeaza pe angajatii cu functii superioare, asa-numitele „gulere albe”. Decizia gigantului siderurgic nu este de natura sa surprinda in contextul in care criza economica a determinat o scadere aproape dramatica a cererii de otel.

Ca urmare, compania a anuntat deja ca isi va reduce cu aproximativ o treime productia la nivel mondial.

Acest fapt a afectat si activitatea din Romania a ArcelorMittal, fapt care a determinat adoptarea unor masuri menite sa reduca „la sange” cheltuielile. Astfel, sefiilor ArcelorMittal Galati li s-a interzis sa zboare la business class sau sa foloseasca cu taxiul atunci cand se afla in delegatie.

De asemenea, functionarilor le-au fost limitate convorbirile telefonice, iar printarea documentelor de uz intern se va face pe ambele parti ale hartiei.

In conditii normale, asemenea masuri ar putea fi considerate drept meschine, dar criza mondiala impune taierea tuturor cheltuielilor inutile.

In Romania, compania detine combinatele siderurgice de la Galati Hunedoara, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

Sursa: CNN