Klaus Iohannis dă semnalul! Un alt ministru ar putea pleca din Guvern: Sunt nemulțumit

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre funcționarea coaliției de guvernare, în contextul ultimelor certuri care au avut loc în special între USR și UDMR. Șeful statului a precizat că era de așteptat ca lucrurile să nu meargă strună din prima, având în vedere că în campania electorală partidele care formează acum coaliția ”aproape s-au duelat public”. Acesta subliniază că deși coaliția funcționează în prezent, ea nu funcționează perfect.

„Haideți să ne amintim cum a apărut această coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții cei care sunt acum împreună. Noi am avut anul trecut campanie electorală și aproape s-au duelat în public. Deci vă dați seama că astfel de coaliție are nevoie de timp până se rodează. Având în vedere de unde am pornit, pot să spun da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Sunt multe lucruri care nu funcționează.”, spune președintele.

Klaus Iohannis: Toată lumea s-a lăudat că așa va face

Președintele a precizat o parte din lucrurile care încă nu s-au dus la bun sfârșit, deși toată lumea s-a lăudat că va face ceva, făcând referire, în special la desființarea SIIJ.  Iohannis spune că este nemulțumit de faptul că nu există niciun proiect legat de Legile Justiției.

”Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat. Chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiție nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției… nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Este mult de lucru, dar această formă eu sunt convins că poate să funcționeze.”, mai spune președintele.

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis