După ce sud-coreenii de la Samsung au lansat cel mai nou terminal al lor, Galaxy S4, acum toţi ochii sunt aţintiţi către Apple, compania care a revoluţionat telefonia mobilă odată cu lansarea primului iPhone, în 2007.

Apple nu este într-o situaţie prea bună acum, acţionarii cerând companiei să returneze mai mulţi bani din rezervele de 137 de miliarde de dolari. În timp ce mulţi acţionari sunt de acord că ar trebui sa primească mai mulţi bani, unii consideră că producătorul de electronice ar trebui să facă acest lucru prin creşterea dividendelor, răscumpărări de acţiuni sau programarea unui dividend special.

Katy Huberty, de la Morgan Stanley, consideră că Apple va surprinde pe toată lumea anul acesta. “Aţi văzut cu toţii noul smartphone lansat de Samsung, săptămâna trecută. Lui Galaxy S4 îi lipseşte ceva, o funcţie revoluţionară. Noul iPhone va avea aceea caracteristică care îi va determina pe utilizatori către platforma Apple, a declarat Huberty pentru un post american de televiziune”.

Samsung a lansat Galaxy S4 pe 14 martie la New York. Telefonul va fi disponibil în ţara noastră în luna mai la un preţ de 2.700 de lei.  În ceea ce priveşte lansarea viitorului smartphone Apple, care s-ar putea numi iPhone 5S sau iPhone 6, acesta va fi disponibil în a doua parte a anului.

<iframe src="https://www.facebook.com/video/embed?video_id=466234366783395" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>